Kompostéry
Opravdová radost z odvedené práce vzniká v kompostéru, když se na teploměru ukáže teplota kolem 40-60°C. Výkaly se promění ve voňavý substrát plný života a už si budete nadosmrti klepat na hruď, jak jste skvělí.
Když dokáží mikroorganismy vyrobit z ovoce víno, proč by nemohly vyrobit z bobků boží biobombovní humus.
Nejdřiv je tu živina, co rostlina přijímá. Jídlo se z ní brzy stane, člověk sní ji, bobek zraje. Jaký osud bude mít? Pozná septik, starý hit? Příběh má rád zauzlení, bobek dostál pochopení. V kompostéru už se válí, termofilní je to zrání. V takovémhle teplíčku, to jsou patogeny nasračku. Živiny se mohou vrátit, plodiny zas v půdě zráti. Koloběh je uzavřen, smysl živin pochopen. Voda se zas zasakuje, erozi se zamezuje. Lidé šetří peníze, zdravější jsou k nevíře.